This user has not added any information to their profile yet.
H Δρ. Χατζηαντωνίου Σουμέλα είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος από το 2016. Είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Τροφίμων (πρώην ΑΤΕΙ/Θ) από το 2002, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή, με εξειδίκευση στη Διασφάλιση Ποιότητας (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων- ΑΤΕΙ/Θ) από το 2006 και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος σε θέματα Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) από το 2020. Έχει εμπειρία σε Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων στη βιομηχανία τροφίμων, στην οργάνωση Εργαστηρίων Ποιοτικού Ελέγχου και επίσης ως Εργαστηριακή Συνεργάτης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Έχει συνεργαστεί με διάφορες ερευνητικές ομάδες σε ερευνητικά έργα σχετικά με την Επιστήμη Τροφίμων, καθώς και την Έρευνα & Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων. Η έρευνά της στόχευσε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και επικεντρώθηκε κυρίως σε νέες, φιλικές προς το περιβάλλον αναλυτικές τεχνικές για την παρακολούθηση της ιχνηλασιμότητας των τροφίμων, την εκμετάλλευση υποχρησιμοποιούμενων τροφίμων ή βιολογικών αποβλήτων φυτικής και ζωικής προέλευσης, καθώς και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων προστιθέμενης αξίας από υποπροϊόντα επεξεργασίας τροφίμων. Κατέχει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έχει συγγράψει διάφορες επιστημονικές εργασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν περιοδικά με κριτές, διεθνή συνέδρια με κριτές και κεφάλαια σε βιβλία.