Επιχειρηματικά Νέα

Επιχειρηματικά Νέα (133)

Ο κλάδος των logistics προσελκύει με έντονο τρόπο τα επενδυτικά κεφάλαια, έπειτα από την αναβάθμιση του ρόλου του στην περίοδο της πανδημίας, με αποτέλεσμα στην αγορά να κάνουν λόγο για «χορό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ»

Read more...

Ευοίωνο φαντάζει το μέλλον για τα logistics στη χώρα μας. Ο κλάδος γνωρίζει σημαντική άνθιση τα τελευταία χρόνια, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί για την επόμενη 5ετία, όπως ανέφεραν διακεκριμένα στελέχη της αγοράς στο πλαίσιο της 22ης Prodexpo, που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Read more...

Σε νέο Ελντοράντο τείνει να εξελιχθεί η αγορά των logistics στην Ελλάδα. Ισχυροί και νεόκοποι παίκτες, καθώς και funds, ερίζουν για την απόκτηση νέων σύγχρονων και μεγάλων αποθηκευτικών χώρων. Ολοι οι ισχυροί της λιανικής και οι Ανώνυμες Εταιρίες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), με εξόχως ελκυστική φορολογία, συνωστίζονται πλέον στην αγορά logistics, με επενδύσεις δεκάδων εκατ. ευρώ. 

Read more...

 

Αξιοσημείωτες προοπτικές στον κλάδο των logistics καταγράφει η μελέτη «Sectors in focus» της Alpha BankΑΛΦΑ +0,79% για τον κλάδο, ενώ την ίδια στιγμή ξεκινούν τα έργα για την κατασκευή εμπορευματικών κέντρων στην χώρα μας και η σύνδεση των μεγάλων λιμανιών με το σιδηροδρομικό δίκτυο που θα αλλάξουν τα δεδομένα στις εμπορευματικές μεταφορές.

Read more...

"Η Ελλάδα έχει μια ισχυρή εφοδιαστική αλυσίδα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταφέραμε με ένα σύστημα, το οποίο λειτούργησε στο υπουργείο Ανάπτυξης να παρακολουθούμε, σε πραγματικό χρόνο, τι συμβαίνει στην αγορά. Έτσι δεν έλειψε σε κανέναν Έλληνα και καμία Ελληνίδα κάποιο προϊόν"

Read more...

Η πανδημία, η οικονομική κρίση, καθώς και ατυχήματα (όπως αυτό του γιγαντιαίου container ship «Ever Given» που έκλεισε για μέρες τη διώρυγα του Σουέζ), έχουν τεράστιες αρνητικές επιδράσεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Read more...

Εξαρχής, η διαχείριση των logistics και των εφοδιαστικών αλυσίδων έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη διαχείριση πανδημιών για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας και της διανομής βασικών εργαλείων διαχείρισης της πανδημίας, όπως φάρμακα και ιατρικά εφόδια, εμβόλια, δοκιμαστικά τεστ, εξοπλισμός ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) κ.ά.

Read more...

Ο κ. Blancas αναφέρεται στις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο ευρύτερος κλάδος των εμπορευματικών μεταφορών και των logistics την περίοδο της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι είναι στο «DNA» του κλάδου η αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων και καταστάσεων.

Read more...

Νέες επενδύσεις στον τομέα των logistics δρομολογεί ο όμιλος Ορφέα Βεϊνόγλου, ο οποίος προσφάτως εγκαινίασε το Orphee Beinoglou Logistics Park, συνολικής επιφάνειας 45.000 τ.μ., το οποίο κατασκευάστηκε από την εταιρεία Ten Brinke. 

Read more...

 

Ισχυρά αντισώματα έναντι της πανδημίας παρουσιάζει ο κλάδος των logistics, με τις επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων, τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη, να επιταχύνονται, ενώ αναμένεται θεαματική άνοδος των deals το επόμενο διάστημα.

Read more...

Newsletter

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφτείτε στο newsletter μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνείστε μαζί μας για  οποιαδήποτε πληροφορία.

  • ΤΗΛ: +30 23510.20940
  • ΦΑΞ: +30 23510.47860