Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016 09:59

Β ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Θέμα: «Πρόσθετη Εξεταστική Χειμερινού και Εαρινού εξαμήνου ακ. έτους 2015-2016»

Αρ. Απόφασης Συνέλευσης: 2/1/14-01-2015

1. Σύμφωνα με το Άρθρο 6, Παράγραφος 3 της ΠΝΠ (ΦΕΚ Α 184/30-12-2015):  «Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2015−2016 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο». 

2. Κατά τη διαμόρφωση των προγραμμάτων της εξεταστικής των περιόδων Ιανουαρίου και Ιουνίου 2016 σε όλα τα Τμήματα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στην  τρέχουσα εξεταστική και του χειμερινού εξαμήνου κατά την εξεταστική του Ιουνίου, με τις ακόλουθες διευκρινήσεις:

α. Δικαίωμα συμμετοχής στην πρόσθετη εξεταστική έχουν οι φοιτητές μετά και το 8ο εξάμηνο των σπουδών τους, δηλαδή  έχουν ολοκληρώσει το 8ο και βρίσκονται στο 9ο και πλέον εξάμηνο, με την προϋπόθεση να έχουν δηλώσει έστω και μία φορά σε προηγούμενα εξάμηνα τα μαθήματα στα οποία προσέρχονται να εξεταστούν.

β. Εισηγητές των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα της πρόσθετης εξεταστικής είναι οι διδάξαντες το μάθημα. Εφόσον οι διδάξαντες τα μαθήματα ανήκουν στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό και έχουν σήμερα εργασιακή σχέση ή είχαν εργασιακή σχέση το εαρινό εξάμηνο 2014-2015, θα τους ανατεθεί η εξέταση του μαθήματος με συμπληρωματική σύμβαση γραπτής εξέτασης, με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος.  Σε κάθε άλλη περίπτωση, εισηγείται τα θέματα μέλος ΕΠ εφόσον είχε δηλώσει ως διδάσκων το μάθημα ή σε διαφορετική περίπτωση ορίζεται εισηγητής με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος.

γ. Οι Γραμματείες των Τμημάτων να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, ώστε στις καταστάσεις των εξεταζόμενων φοιτητών στα μαθήματα της πρόσθετης εξεταστικής του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου να συμπεριλαμβάνονται μόνο οι  φοιτητές που πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις (2.α).

Ο Αναπληρωτής Προέδρου

Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού

Γιώργος Ν. Μαγούλιος

Καθηγητής

Newsletter

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφτείτε στο newsletter μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνείστε μαζί μας για  οποιαδήποτε πληροφορία.

  • ΤΗΛ: +30 23510.20940
  • ΦΑΞ: +30 23510.47860