Print this page
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 00:00

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η Διοίκηση του ΑΤΕΙ-Θ με έκπληξή της διαπιστώνει ότι, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζονται περικοπές στο μισθολόγιο των καθηγητών ΤΕΙ που οδηγούν σε μείωση των αποδοχών έως και 30%.

Οι μειώσεις αυτές είναι άδικες και πέραν κάθε λογικής, καθώς οδηγούν σε ένα αναξιοπρεπές επίπεδο αποδοχών που δεν αντιστοιχεί στο λειτούργημα και το έργο που με ευσυνειδησία επιτελούν στην ελληνική κοινωνία οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι των ΤΕΙ. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα οδηγήσουν σε μια περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας η οποία πλήττεται συνεχώς, είτε από περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό είτε από περικοπές στον εξοπλισμό και στις λειτουργικές δαπάνες των ιδρυμάτων

Η διοίκηση του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τάσσεται σθεναρά στο πλευρό των καθηγητών ΤΕΙ και των δίκαιων αιτημάτων τους για ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο. Το μισθολόγιο των καθηγητών ΤΕΙ έχει παραμείνει στάσιμο από το 2004, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα Ειδικά Μισθολόγια, ενώ κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας υπέστη και δραματικές μειώσεις.

Θεωρούμε πως οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των μισθών των καθηγητών ΤΕΙ θα δυναμιτίσει κάθε ειλικρινή προσπάθεια για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δίκαιες και αγωνιώδεις διεκδικήσεις των καθηγητών ΤΕΙ για την αποτροπή της πλήρους υποβάθμισης και της εξαθλίωσης κάθε εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας. Ως ένδειξη συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των λειτουργών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η διοίκηση του ΑΤΕΙ-Θ αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης
Καθηγητής

 

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση της Διοίκησης του ΑΤΕΙΘ το Παράρτημα Κατερίνης θα παραμείνει κλειστό την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 .