Print this page
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 09:08

Έναρξη διαδικτυακών μαθημάτων

Έναρξη διαδικτυακών μαθημάτων

 

Αγαπητοί φοιτητές/φοιτήτριες

Εμείς όλοι Εκπαιδευτικό, Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό του Τμήματος ευχόμαστε να είστε εσείς , η οικογένεια και οι φίλοι σας υγιείς και δυνατοί ώστε όλοι μαζί να ανταπεξέλθουμε τις δύσκολες συγκυρίες και να συνεχίσουμε ο καθένας την προσπάθειά του για την επιτυχή ολοκλήρωση των στόχων και προσδοκιών μας για τις σπουδές και τη ζωή μας γενικότερα.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε υπήρξαν πολλές ενέργειες της Διοίκησης του Τμήματος και του Ιδρύματος ώστε να επανέλθει στο μεγαλύτερο βαθμό η εκπαιδευτική και άλλη λειτουργία του Τμήματος.

Για το σκοπό αυτό σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 30-3-2020 με βάση την απόφαση της κεντρικής Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ θα ξεκινήσουν   διαδικτυακά μαθήματα με το πρόγραμμα zoom ( του οποίου έχουν αγοραστεί δικαιώματα για ταυτόχρονη συμμετοχή 500 συμμετεχόντων).Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το κανονικό πρόγραμμα μαθημάτων για το κάθε εξάμηνο με μικρές διαφοροποιήσεις, όσον αφορά κυρίως τις ώρες. Για την πραγματοποίηση του κάθε μαθήματος ( ακριβή ημέρα και ώρα ) θα ειδοποιηθείτε μέσω e-class από τον καθηγητή του μαθήματος ο οποίος θα σας δίνει και το σχετικό link με το οποίο θα μπαίνετε στην εικονική τάξη μέσω οποιουδήποτε browser ( Chrome, Firefox, Explorer) .

Για την είσοδό σας δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός παρά ένας απλός υπολογιστής ( με κάμερα αν θέλετε να σας βλέπουν στην εικονική τάξη και μικρόφωνο για να μπορείτε να συνομιλείτε με τον καθηγητή) και οπωσδήποτε σύνδεση στο διαδίκτυο. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει και από κινητό αλλά εκεί πρέπει να κατεβάσετε την σχετική εφαρμογή του προγράμματος zoom( https://zoom.us/)

Σχετικά με τη λειτουργία των εργαστηριακών μαθημάτων κάποια ( όπου είναι εφικτό) θα λειτουργήσουν διαδικτυακά ενώ άλλα θα προγραμματιστούν για αργότερα. Σχετικά θα ενημερωθείτε από τους καθηγητές σας.

Για δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας θα ειδοποιηθείτε με νεότερο μήνυμα και ανακοίνωση.

Στη συνέχεια υπάρχουν τα linkμε πληροφορίες για την χρήση της πλατφόρμας

 

Εγκατάσταση client - Έλεγχος λειτουργίας μικροφώνου - ακουστικών - κάμερας

https://www.ihu.gr/wp-content/uploads/icustom/zoom-manual_setup_sound_video.pdf

 

Οδηγίες για απλή συμμετοχή ( φοιτητών)

https://ihu.gr/wp-content/uploads/icustom/zoom-manual_plain_participation.pdf